MA Adaptive Reuse Studio–John La Farge & Soft Interventions

The studio focuses on adaptive reuse in the city of Newport, RI through the support of the Van Beuren Charitable Foundation. The site for the project is the Newport Congregational Church. Built in 1857, the NCC significance lies with the interior and the work of American artists, John La Farge. La Farge was commissioned to execute a mural and stained glass decorative program with the church’s expansive sanctuary. It is one of the first times La Farge began experimenting with opalescent glass. The church is now on the National Register of Historic Places.

rsalceda_NCC450_021913

The studio is part of the final sequence in the MA — Interior Architecture program. It will be taught collaboratively with a seminar researching innovative types of architectural interventions, specifically with fabric and new technology.

This past week, the studio went on their first site visit to the church for surveying, and recently completed a work study model. They are also beginning to learn how to sew fabric for their final installation pieces into the project.

rsalceda_NCC467_021913

rsalceda_NCC490_021913

rsalceda_NCC514_021913


image-7
image-5
525014_10151513149143524_1412309653_n

image-4image image-6

Advertisements

One thought on “MA Adaptive Reuse Studio–John La Farge & Soft Interventions

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s